Om Lisa Linkvarn

Lisa Linkvarn är en person med mycket kreativitet. Under ca 35 år användes den som produkt- process- och förpackningsutvecklare, inom förpacknings- och livsmedelsindustrin samt de sista 20 åren på BioGaia. En dag kändes det som att friheten lockade för mycket och jag blev min egen!

Efter något år med att prova mig fram, bestämde jag mig för att börja färga garn i större mängder för försäljning. Jag kände att jag ville göra något som känns roligt, där jag utvecklas och kan ta vara på mycket av min kunskap i kemi, produktion och logistik men där jag får träffa olika sorters människor. Samtidigt får jag syssla med mina stora intressen inom stickning, garn och annat hantverk samt omge mig med färger som är det bästa jag vet.

Jag lärde mig sticka som barn av min farmor, när jag var hos henne på loven. Hon bodde i Härjedalen i Linkvarn. Där har vi ett hus och nedanför det rinner Linån. Mina förfäder hade en kvarn (se bilden ovan) vid den ån men 1902 tog vårfloden hela kvarnen med sig, men därför heter platsen Linkvarn. Det namnet varsjälvklart när jag skulle starta min business.

I januari 2019 ställde jag ut på min första mässa med mina egna garner, Sy&Strikk i Hilleröd. Efter det var det många mässor under det året, både i Sverige och Danmark, och ännu fler planerades för 2020, men så blev det ju inte.

Därför blev det under våren planer på att starta Garnbilen.nu. Detta blev ett lyckokast. Jag har nu min butik i bilen och kan förflytta mig lätt, samtidigt som den står hemma på Kyrkoled i Lund när den inte är ute o kör. Man kan alltid kontakta mig och komma och handla. Garnbilen körde i Sverige under sommaren 2020 och var ända upp till Träslottet i Hälsingland.

På många mässor har jag haft Kallfärgningsworkshop, vilket är mycket roligt och populärt. Detta har jag även på många andra event eller i privat regi. Jag tar med mig allt som behövs utom bord.

Jag hade ett stickevent över en helg i Juleboda vid Ravlunda skjutfält. Detta var så roligt så jag kommer fortsätta att ordna sådana så fort det finns möjlighet igen. Dessutom har jag haft lite mindre event: Öppet hus, sticka i min trädgård etc.

På denna sida kan du följa många av de olika sakerna som jag gör, och som jag tycker är väldigt roliga, och jag fortsätter att utveckla verksamheten och ingen vet var det slutar!
Garnsortimentet har ökat väldigt sen starten. Det som är mest intressant är att jag har hela det återstående lagret av ett fantastiskt mjukt svenskt kamullgarn som finns i flera tjocklekar. Just nu färgar och säljer jag de två tunnaste. Garnet spanns på A.Ferdinand Sjöberg AB i Gävle. Företaget lades ner på 70-talet och som sagt nu har jag lagret i min källare.

Jag säljer också silkegarn för broderi och de flesta garner kan användas till vävning, knyppling och frivoliteter. Speciellt vävning vill jag satsa på mer då mitt tunnaste silkegarn blir fantastskt. Men blandningar av silke, merinosilk, silkmohair och kamull blir underbara vävar. Titta in på min bild och inspirationssida på vävning så kommer det upp många bilder på vävprover och vilka jag har vävnoter till.

Extra tack vill jag säga till mina vänner som hjälper mig med färgning, stickning, mönster, och vävning, samt ett stort tack till alla kunder som hittat mig de här åren och skickat bilder, kommenterat och köpt mer garn!