Kallfärgning instruktioner

Att färga med kallfärger är roligt och lätt. Inte mer kladdigt än man vill det ska vara!
Eftersom jag har kurser och workshops kan man testa en sådan innan man köper färger om man vill känna på. Följ mig här eller på Instagram så vet ni när och var.
Jag säljer mitt egenutvecklade system som är lätta att använda i hemmiljö, och dessa färger fungerar på animaliska fibrer och nylon, dvs INTE på bomull, lin osv. jag säljer även olika sorters garn för färgning.

Här kommer en enkel instruktion när man väl har blandat sina färger enligt instruktionen på flaskan. Detta är om man vill göra en flerfärgad härva.

 1. Blöt garnet och krama ur det så mycket ni kan. (OBS! Vrid ej)
 2. Lägg ut plast på bordet, gärna glad-pack. 2 längder på ena hållet och en på vardera sidan om de andra. De ska ligga omlott. storleken ska bli så att en härva får plats gott o väl.
 3. Lägg ut härvan och se till att garnet ligger på plasten.
 4. Använd handskar
 5. Nu är det dags att färga. Häll ut färg på härvorna i den omfattning ni vill ha. Massera in färgen. Mycket eller lite…. Man kan också blanda alla färger till önskad kulör innan man för det på garnet och man kan använda olika hjälpmedel som skedar, pipetter etc.
 6. Om man använder Naturell för att späda ut färgen, börja alltid med den i en kopp och tillsätt färgen som ska spädas.
 7. När allt är färgat, slå in garnet i plasten. Se till att mörka delar inte kommer i kontakt med ljusa, dvs försök slå in härvan runt om.
 8. Lägg allt i en plastpåse.
 9. Låt vila 24 timmar
 10. Skölj upp härvan i ljummet vatten och tillsätt gärna lite ättika i sista sköljvattnet.
  LYCKA TILL